pt; page-break-after:avoid; font-size:10.0pt; font-family:"Macedonian Helv"; color:black; margin-left:0cm; margin-right:0cm; margin-top:0cm} h1 {margin-bottom:.0001pt; page-break-after:avoid; font-size:25.0pt; font-family:Mak_Hebar_Black; color:white; layout-grid-mode:line; font-weight:normal; margin-left:0cm; margin-right:0cm; margin-top:0cm} -->

   

 

НАЗАД ВО ПЕКОЛОТ!?

Една старица од страна на "учките" била седната на столче и со зборовите "седи бабо и гледај" пред нејзини очи ја запалиле нејзината семејна куќа, деценискиот пот, труд и мака. Дали е потребен коментар?

Денеска (седми март 2003 лето Господово) точно на пладне се повикуваат сите протерани, трауматизирани, понижени и измалтретирани Македонци од тетовскиот кризен регион, сместени во колективните центри, да ги предадат клучевите од... >>>

. 453 07/03/2003

 
 

bullet

bullet

!?

bullet

ȣ ()

bullet

bullet

bullet

:

£

bullet

,

bullet

bullet

:

bullet

,

bullet

́ , Σ

bullet

bullet

bullet

Ӎ Ȍ

bullet

:

bullet

 

bullet

" "

bullet

ȣ

bullet

: Σ

bullet

 

bullet

, (1)

bullet

!

bullet

:

bullet

 

bullet

: -

bullet

" Σ"

bullet

:

bullet

 

bullet

:

bullet

!

bullet

: -

bullet

,

bullet

bullet

:

ȣ

bullet

" "

bullet

Ӎ

bullet

:

bullet

 

bullet

10 2002

bullet

-

bullet

:

()

()

bullet

" "

bullet

" 2003"

bullet

:

bullet

 

bullet

, -,

bullet

bullet

:

bullet

 

bullet

bullet

bullet

:

bullet

 

bullet

" "

bullet

!

bullet

:

bullet

!

bullet

,

bullet

 

bullet

ȣ!

bullet

:

()

ȣ

bullet

, , 60

bullet

bullet

:

bullet

 

bullet

(3)

bullet

Ӂ Ȍ !

bullet

:

bullet

bullet

ȣ

bullet

:

ѣ

bullet

bullet

bullet

:

bullet

 

bullet

bullet

ƣ

bullet

:

bullet

bullet

Σ Ō

bullet

: Σ

 

 

Copyright 2002 " "