pt; page-break-after:avoid; font-size:10.0pt; font-family:"Macedonian Helv"; color:black; margin-left:0cm; margin-right:0cm; margin-top:0cm} h1 {margin-bottom:.0001pt; page-break-after:avoid; font-size:25.0pt; font-family:Mak_Hebar_Black; color:white; layout-grid-mode:line; font-weight:normal; margin-left:0cm; margin-right:0cm; margin-top:0cm} -->

   

 

БЕСМРТНИ ИДЕАЛИ

Македонскиот народ се соочува со една од најголемите национални кризи на опстојувањето. Како по традиција, во ова бурно и мошне егзистенцијално време продолжува борбата за самодокажување и негување на вековните идеали за кои впрочем паднаа стотина истакнати македонски херои. Македонската црна и славна епопеја памети големи борци, но се згрозува од домашните предавници и од странските агитатори. Тие со сите сили и средства со векови се обидувале да го уништат македонскиот народ, но и да ја присвојат нашата историја, јазик и култура>>>

. 448 31/01/2003

 
 
 

bullet
bullet
bullet

ȣ ()

bullet
bullet
bullet :

£

bullet ,
bullet
bullet : Σ

bullet ,
bullet ?
bullet

bullet

bullet
bullet :
bullet  
bullet
bullet ""
bullet :

bullet -
bullet
bullet :

bullet
bullet ȣ
bullet : .
bullet  
bullet
bullet "" !
bullet : Σ

ȣ

bullet " "
bullet
bullet :

ȣ - ()

()

()

bullet
bullet " "
bullet :

- ()

bullet
bullet ȣ
bullet

:

bullet !?
bullet , , , , " "
bullet  
bullet !?
bullet
bullet  
bullet
bullet . ,
bullet  
bullet ?
bullet ,

()

ȣ

bullet

, , , , - 131

bullet

bullet :
bullet  
bullet - (39)
bullet !
bullet : - У

bullet
bullet ȣ
bullet :

ѣ

bullet ,
bullet ȣ, !
bullet :
bullet  
bullet
bullet Š,
bullet :

bullet
bullet
bullet : Σ

 

 

Copyright 2002 " "