Александар Македонски воздигант до степен на божество во Египет

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ВОЗДИГНАТ НА СТЕПЕН НА БОЖЕСТВО ВО ЕГИПЕТ **************** Хиероглифските текстови сведочат дека Александар Македонски…

За Александар Македонски и битката кај Тир – понудата на Дариј на својата ќерка и 10.000 таланти

  БИТКАТА КАЈ ТИР И ПОНУДАТА НА ДАРИЈ НА СВОЈАТА ЌЕРКА И 10.000 ТАЛАНТИ **********************  …

Ормонд Бич – седиштето на Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, дел од Американската убавица

  ОРМОНД БИИЧ – СЕДИШТЕТО НА ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ Е ДЕЛ ОД АМЕРИКАНСКАТА УБАВИЦА Познато…

Медоносната пчела да се прогласи за загрозена, бараат пчеларите од Балканот

Пчеларските здруженија од Балканот бараат медоносната пчела да се прогласи за загрозена. Најавуваат дека ќе лобираат…

Здравиот начин на исхрана клучен во борбата со болестите

Правилната исхрана е основа за добро здравје и колку таа е поразновидна толку повеќе придонесува за…

Во штипскиот регион се поставуваат гнезда за царскиот орел

Почна поставувањето на 10 платформи за гнездење на царскиот орел, во близина на штипските села Судиќ…

Од смрчки можат да се заработат и по стотици евра дневно

 Од берба на печурките смрчки можат да се заработат и по стотици евра дневно. Природата ни…

Уметнички креации од лушпи од јајца

Трпеливост, мирна рака и инспирација, која доаѓа од убавината на цвеќето се потребни да се создаде…

Нема наследници на мајсторите на традиционален галички кашкавал

Сезоната на правење традиционален галички кашкавал е од 1 јуни до 15 август. Овој уникатен производ…

Мартинки – црвено-белите амајлии

Баба Марика Узунска вешто ги пронајде во својата кошница, каде го чува приборот за плетење, клопчињата…