Прилепските прочкари Горан и Коста – мајстори за маскирање, но и мајтап

Двајцата се познати мајстори на групните маски во Прилеп. Откако пред 17 години почна меѓунарониот прилепски…

Поинаков мотивирачки пристап за учење

Користењето на информатичко комуникациската технологија во подучување на децата повеќе не е избор, туку потреба, вели…

Дедо Мраз на мотор по 10-ти пат во Куманово

Мото клуб „Мечки“ годинава по десетти пат ја организираше хуманитарната манифестација „Дедо Мраз на мотор“. Денеска…

Деца од Црна Гора ја посетија куќата на Дедо Мраз во Кавадарци

Четириесет и пет деца од Црна Гора синоќа ја посетија куќата на Дедо Мраз во Кавадарци.…

Балканскиот рис ставен во Бернската конвенција како критично загрозено животно

Во рамки на 37-та средба на постојаниот Комитет на Бернската Конвенција на 5 декември овој месец…

Шарпланинецот Дичо – прв македонски светски шампион

Рано, на изгрејсонце едно ноемвриско, сончево утро се упативме да го запознаеме светскиот шампион – шарпланинецот…