Македонскиот пијанист Симон Трпчески во Нов Зеланд со изведба на Григовиот пијано концерт

Македонскиот пијанист Симон Трпчески се враќа во Нов Зеланд за да го изведува Григовиот пијано концерт…

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски на промоцијата на идниот Гувернер на Флорида, Рон Десантис

Почитувани, Вчера, Претседателот на Македонската Алијанса, Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, ја имаше честа да биде дел од…

ПРВАТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА – „СВЕТА ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“ ЗАГРЕБ

ПРВАТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА – „СВЕТА ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“ ЗАГРЕБ   Преку фотографија сакаме…

Празникот Петровден во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Празникот Петровден во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Празникот Петровден во црквата Свети Никола во Престон

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Празникот Петровден во црквата Свети Никола во Перт

На 12 јули 2018 година, кога го празнуваме споменот на светите апостоли Петар и Павле (Петровден),…

Санирани оштетувањата на покривот на пештерската црква „Св.Богородица” на островот Мал Град

Санирани се оштетувањата на покривот на пештерската црква „Света Богородица“ на островот Мал Град кај Пустец,…

ПРОМОЦИЈАТА НА ПРИРАЧНИК ЗА ИСЕЛЕНИЦИ, СЛИКОВНИЦА ЗА ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ВЕБ-СТРАНАТА

ПРОМОЦИЈАТА НА ПРИРАЧНИК ЗА ИСЕЛЕНИЦИ, СЛИКОВНИЦА ЗА ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ВЕБ-СТРАНАТА На 05.07.2018 година,…

Промоција на прирачник за иселеници и сликовница за изучување на мајчин јазик

Прирачник за иселеници, сликовница за изучување на мајчин јазик и Веб-страница ќе промовира денеска директорот на…