Честитка од МД „Илинден“ по повод Светскиот ден на мајчиниот јазик

Македонско друштво „Илинден” со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо по повод одбележувањето на…

Заврши наставата на Летниот камп по православна веронаука во Соборната црква во Сиденхам

Заврши наставата во Летниот камп по православна веронаука во Соборната црква Раѓање на Пресвета Богородица во…

,,ПРЛИЧЕВА БЕСЕДА,, ВО СИДНЕЈ

Македонското литературно друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј на 2 февруари во истоимената библиотека по повод 125…

ВО АВСТРАЛИЈА И ПОШИРОКО СЕ ОРГАНИЗИРААТ МИРНИ ПРОТЕСТИ

Во Австралија и пошироко се организираат мирни протести за зачувување на македонскиот јазик, уникатност и државност…

МД „Илинден“ бара извинување од Кристо Гоци

Македонското друштво „Илинден” со седиште во Тирана и неговиот огранок за Голо Брдо, најостро ја осудуваат…

Презентација на дел од богатото културно наследство

Денот на Заедницата на Ма­кедонците во Република Хрватска по прв пат оваа година се одржа во…

Претседателот на Македонското друштво „Илинден“ Ѓурѓај на форум во Германија

Претседателот на Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана Никола Ѓурѓај учествуваше на форумот „Политика и медиуми…

ТРАДИЦИОНАЛНА ГАЛА ВЕЧЕР ВО СИДНЕЈ

Австралиско македонскиот театар од Сиднеј во сабота 10 февруари со почеток во 19 часот во просториите…

МД „Илинден“ додели благодрници по повод деветтиот роденден

По повод деветгодишнината од основањето, македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана, додели благодарници на поединци…

Нападната веб страницата на весникот „Илинден“

Нападната е веб страницата на еднствениот весник на македонски јазик во Албанија „Илинден“. – Нападната е…