АРХИВА


БРОЈ 502


   
  Благоја Самакоски, МИКРОСАМ
  ЕДНА МРАЧНА ГРУПА СЕ ТРУДИ ДА УНИШТИ СЕ ШТО Е ЗДРАВО ВО МАКЕДОНИЈА
 
  Владо Поповски
ЗАМЕНА НА ТЕЗИ
Истемница
пигмалионска приказна

 Понесен на крилјата на убавата македонска патриотска песна заврши јубилејниот, 15-ти по ред, "Гоце фест 2004". Се изронија нови бисери во мозаикот на традиционалната македонска фолклорна оставнина.>>>

 Со изложувањето на модните колор фотографии наспроти семејните црно-бели направени од неговиот татко, Филип Кондовски ја открива суштината на фотографијата.>>>

 Во средата, на четврти февруари, во црквата "Свети Спас" во Скопје, се прослави 132 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев. За прв пат се случи да нема претставници на Владата на Република Македонија, како и претставници на Собранието на Република Македонија! >>>

 Единствен легитимен претставник на вработените во образованието кои се во штрајк е СОНК и само тој, а не Владата, може да донесе одлука за прекин на штрајкот. >>>

 Самиот факт што имаме страшна реакција од референдумите говори сам за себе. Ако Парламентот сака да донесе реални закони по предлог на Владата, помеѓу првата и втората фаза ќе мора да има корекции на она што беше предложено како прва фаза.>>>

   
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004