Во делчевско Стамер се гради првата црква

Во делчевското село Стамер жителите ја градат првата црква посветена на светиот пророк Еремија. Организирани сами…

„Копачката“ одбележува три години од впишувањето во УНЕСКО

Фолклорната група „Копачка“ од Делчево со заедничка веселба и интеракција со граѓаните на Делчево на отворнео…

Во Велес отворена изложбата на Ангел Миов

Во Ликовниот салон во Велес е отворена изложбата на Ангел Миов „Цртеж,да!?Е или Не“ од серијата…

Промоција на стрипот „Кочо Рацин живот песни и смрт“

Во пресрет на празникот 25 ноември и денот на основањето на установата во Центарот за култура…

Во Струмица почнуваат Денови со Митко Маџунков

Во Струмица денеска почнува дводневната манифестација Денови со Митко Маџунков. На пладне во Стариот струмички театар…

Успешен настап на камерниот хор „Мелодиум“-Битола на фестивал во Солун

Камерниот хор „Мелодиум” од Битола успешно настапи и е награден на Меѓународниот фестивал за филхармониски хорови…

Симпозиум за балканскиот фолклор со 65 учесници

Шеесет и пет проучувачи на фолклорот, од кои една третина од странство (Бугарија, Русија, Косово, Полска,…

„Но-Уи“ на Лидија Димковска во трка за наградата „Балканика“ за 2016

„Но-Уи“ на Лидија Димковска, издание на „Или-или“, ќе биде македонски претставник во трката за книжевната награда…