АРХИВА


БРОЈ 498


   
  Д-р Жан Митрев, кардиохирург
  МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО Е ВО КОМА
 
  Ново предавство во МПЦ
  ЗА "ЛИЦЕ" НАБЕЛЕНО И "НОКТИ" К'НОСАНИ
Последици од војната
ЛУЗНИ ШТО НЕ ЗАРАСНУВААТ

 


 Некстсенс (www.nextsense.com) прави напори да ги запознае македонските компании со последните достигнувања во информатичката технологија. Планираме да ја подигнеме свеста кај македонските компании за примена на информатички технологии, а со тоа да овозможиме и зголемена ефикасност во нивното работење.>>>

 Не се брзам никаде. Секогаш велам дека вистинските нешта доаѓаат сами, не мора да ги бркаш. Тоа е голема вистина. Инспирацијата за моите песни можеби лежи некаде во воздухот. Сите тие инспиративни моменти, идеи, треба само да ги фатиш и да им овозможиш простор тие да стигнат до тебе.>>>

 "Монасите кои се одметнаа од Македонската православна црква и му се приклучија на Зоран Вранишковски, водени од идејата за славољубие и гордост, во лицето на Српската православна црква забележаа дека лесно и брзо, дури и противканонски се дава епископство на македонски предавници", заклучи САС на МПЦ.>>>

 Под мотото "Да ја сочуваме Општина Струга во постојните граници" на осми јануари на плоштадот "Револуција" во Струга се одржа голем народен собир, а на единаесетти жителите на овој град одржаа референдум. Референдумско изјаснување имаше и во општините: Витолиште, Зрновци, Оризари, Чешиново, Муртино и Куклиш.>>>

Додека со точни податоци гласно полемизираме за жртви од војната во Ирак, за последици од земјотресот во Иран, ние сме "дудуци" за прецизните факти за несреќата што ни се случи во 2001 година. Не се знае точно колку македонски куќи беа запалени, колку луѓе беа малтретирани, силувани, обезвреднети, па и убиени. Не знаеме точно колку македонски семејства трајно се иселија од некогашните кризни региони.>>>

   
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004