Бејли: Граѓаните се тие што ја носат одлуката за својата иднина

Сакаме Македонија да се придружи на НАТО и ЕУ. САД се партнер на Македонија веќе 25…

Се почитуваат препораките од Венецијанската комисија за кампањата за референдумот, вели Бошњаковски

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски денеска изјави дека целосно се почитуваат препораките на Венецијанската комисија во однос…

Анѓушев: Забрзан е трендот на инвестирање во македонската индустрија

 Странските директни инвестиции во првите шест месеци од годинава достигнаа 327 милиони евра или 218 отсто…

Алтунташ: Членството во НАТО значително ќе ја подобри бизнис климата во Македонија

Ви посакувам успешен референдум кој понатаму би продонел за полноправно членство во НАТО, кое значително ќе…

Конференција: Македонија направи многу, време е да го фати возот за ЕУ

Македонија во измината година има направено многу големи чекори напред. Напредните сили решија тешки прашања како…

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски – најголемиот инвеститор од македонското иселеништво

Прилеп е град на историја и култура, на митови и легенди, на вистини и премрежиња, на…

Писмена реакција за злоупотребата на Косовското прашање

Почитувани, Тоа што го предупредивме се остварува. Немакедонската Влада се обидува со ширење страв кај Македонскиот…

Конференција „Македонија гледа напред: мигот е да се фати возот за ЕУ“

 Социо-економските и политичките промени во државата по промената на власта, ЕУ и НАТО интеграцијата и улогата на меѓународните…

Одбележување на Денот на рударите

Во организација на Министерството за економија денеска ќе биде одбележан Денот на рударите. Министерот за економија…

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните да ни се придружат на протестниот марш в недела во Кичево

СДСМ ги потценува граѓаните на Република Македонија, мислејќи дека криминалот ќе може да го прикријат со…