Се почитуваат препораките од Венецијанската комисија за кампањата за референдумот, вели Бошњаковски

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски денеска изјави дека целосно се почитуваат препораките на Венецијанската комисија во однос на вклучувањето на владините претставници во кампањата за претстојниот референдум.

– Нашите секојдневни активности се поврзани со овој наш државен стратегиски интерес и така е во изминатите 27 години од независноста на Македонија. Ние немаме Влада којашто немала приоритет и интерес за зачленување на Република Македонија во НАТО и ЕУ. Владата одвои 400 илјади денари за промоција на бенефитите од влезот во НАТО и ЕУ на социјалните мрежи и тоа ќе го работиме во рамки на тековните активности, рече Боњшаковски, одговарајќи на новинарско прашање по редовната прес-конференција во Владата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *