Во Струмица почнуваат Денови со Митко Маџунков

Во Струмица денеска почнува дводневната манифестација Денови со Митко Маџунков. На пладне во Стариот струмички театар…

Успешен настап на камерниот хор „Мелодиум“-Битола на фестивал во Солун

Камерниот хор „Мелодиум” од Битола успешно настапи и е награден на Меѓународниот фестивал за филхармониски хорови…

Симпозиум за балканскиот фолклор со 65 учесници

Шеесет и пет проучувачи на фолклорот, од кои една третина од странство (Бугарија, Русија, Косово, Полска,…

„Но-Уи“ на Лидија Димковска во трка за наградата „Балканика“ за 2016

„Но-Уи“ на Лидија Димковска, издание на „Или-или“, ќе биде македонски претставник во трката за книжевната награда…