Маестро Симон Трпчески со бурни овации во Бразил за изведбата на „Не си го продавај Кољо чифликот“

simon-trpcevski-1024x683.jpg

Македонскиот виртуоз Симон Трпчески предизвика бурни овации во концертната сала во Сао Паоло во Бразил.

Маестро Трпчески пред преполната сала ја изведе познатата македонска песна „Не си го продавај Кољо чифликот“, во обработка на композиторот Драган Шуплевски.

Концертот на Трпчески заврши со бурни овации од публиката, а тој и вети дека на следното гостување ќе го претстави неговиот комплетен проект Македонисимо во Бразил и во други земји во Латинска Америка.

Видео >>> кликни тука <<<

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *