Николоски: Оваа Влада нема капацитет затоа што нема кадри за спроведување на реформите

На еден ден пред завршувањето на кампањата за претседателските избори, сакаме да одржиме една прес конференција…

КАТОЛИЧКАТА (УНИЈАТСКАТА) ЦРКВА СО ИСТОЧЕН ОБРЕД ВО МАКЕДОНИЈА

 Пишува: СЛАВЕ КАТИН   КАТОЛИЧКАТА (УНИЈАТСКАТА) ЦРКВА СО ИСТОЧЕН ОБРЕД ВО МАКЕДОНИЈАВтора по големина христијанска црква во Македонија…

ОСВЕТУВАЊЕ НА ЦРКВИТЕ „СВ. НИКОЛА“ ВО КЕНТОН, „СВ. БОГОРОДИЦА“ ВО КАЛИФОРНИЈА И МАНАСТИРОТ „СВ. ЃОРЃИ“ ВО РАНДОЛФ 

    Во летописот на Македонците од градовите Акрон, Кентон и Маслон е забележана дека во…

ХИПЕРБОРЕЈЦИТЕ (СЕВЕРЦИТЕ) И НИВНИТЕ СОВРЕМЕНИЦИ 

  Во палеобалканската митологија Бореј бил еден од Титаните. Тој бил Бог на Север (voreas –…

ИСЕЛУВАЊЕТО ОД МАКЕДОНИЈА КОН КАНАДА КАКО СУДБИНА 

ИСЕЛУВАЊЕТО ОД МАКЕДОНИЈА КОН КАНАДА КАКО СУДБИНА Тешките, лоши, често и невозможни услови за живеење и…

Католичката ( Уникатска ) црква со источен обред во Македонија

  Пишува: СЛАВЕ КАТИН     Втора по големина христијанска црква во Македонија е Католичката црква. Таа ги…