Стерјовски со факти и документи за постоењето на Македонци во Албанија

Генералниот секретар на единственета македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАИЕ) Васил Стерјовски,…

МАКЕДОНСКИ МОНЕТАРЕН ФОНД, ЗА ЗАШТИТА НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ

МАКЕДОНСКА ГЛОБАЛНА КООРДИНАТИВНА МРЕЖА-КАНАДА Македонија е под опосервација на специјални надворешни и внатрешни сили за промена…

МАКЕДОНСКА ГЛОБАЛНА КООРДИНАТИВНА МРЕЖА-КАНАДА

На 24 фебруари 2018-Македонска црква Св. Климент Охридски- Торонто, Македонската Глобална Координативна Мрежа -Канада ќе организира…

УМЕТНИЧКА РАБОТИЛНИЦА СО ДЕЦАТА ОД ДИЈАСПОРАТА

Во културно спортското друштво „Македонија“ во Малме, Шведска членките од женскиот актив направија уметничка работилница со…

Одржан Вториот македонски фолклорен фестивал „Сонце 2017“

Во организација на македонскиот културен Центар „Сонце”, во албанскиот град Корча, се одржа вториот македонски Фолклорен…

МД „Илинден“ ја поздрави одлуката за целодневна работа на преминот Џепиште-Требиште

– Македонското друштво „Илинден” со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, искажуваат голема благодарност…

Формирано претставништво на ОМД во Лондон

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) формира претставништво Лондон, а Илија Влчевски го именува за нов претставник во…

МАКЕДОНСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО ХРВАТСКА ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА РАЦИН

И за Македoнците во Самобор, името и делото на Кочо Рацин е исклучително значајно. Пред неговиот…

Претставници на ОМД на средба со министерот Димитров во Вашингтон

Претставници на Обединета македонска дијаспора (ОМД) имаа едночасовна средба со министерот за надворешни работи на Македонија…

Во Торонто вечер за поддршка на весникот „Македонија“

– Во банкет салата на Катедралната македонска православна црква „Св. Климент Охридски“ во Торонто се одржа вечер…