Преосветување на црквата Св.Спас во Добрушево

ФОТОГАЛЕРИЈА: Преосветување на црквата Св.Спас во Добрушево

Денеска се  изврши преосветување на храмот Св.Спас во село Добрушево.

Со Светата Божествена литургија чиноначалствуваше неговото блаженство Архиепискот г.г. Стефан во придружба на повеќе Архиереи.

Празнувањето продолжува со 9-тата добрушевска средба.

SHARE