Завршна конференција на проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија

Завршна конференција на која ќе бидат сумирани резултатите од шестгодишниот проект на УСАИД за микро и…

Владата ќе ги покрие долговите за режиски трошоци на повеќе студентски домови

Владата на Република Македонија на 43. седница донесе одлука за доделување финансиски срeдства на повеќе државни…

Бакојани: Каменос два пати прифати сложено име со географска одреденица

Грчкиот министер за одбрана Панос Каменос за време на владеењето на Костас Караманлис, кој беше премиер…

Германски грант од девет милиони евра за два проекта во Македонија

  Владата на Сојузна Република Германија денеска и додели грант од девет милиони евра на македонската Влада…

Соопштение за јавност за ставот на Панос Каменос

Почитувани, Во врска со ставот на лидерот на Грчката партија „Независни Грци“ и актуелен Министер за…

Со посна трпеза во центарот на градот, Прилеп го прославува „Свети Никола“

Со утринска свечена литургија во црквата „Свето Благовештение“, чествување пред параклисот во центарот на градот и…

СЈО отвори седум нови истраги, осомничени 17 лица (КРГ)

 Специјалното јавно обвинителство денеска објави дека отворило седум нови истраги во кои се осомничени 17 лица…

Димитров: Национален консензус за името, прашањето треба да оди на референдум

Потребно е да се изгради национален консензус за името, а многу од тие елементи на национален…

Законот за ратификација на Договорот со Бугарија на владина седница

Владата на денешната редовна седница ќе го разгледа Предлог-законот за ратификација на Договорот за пријателство, добрососедство…

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија седницата на Советот на Град Скопје

Во ова време се испишува најцрната страница во историјата на македонскиот народ и на македонската држава.…