Форум: Пан Eвропскиот Коридор 10-д важен за развојот на регионот

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, градоначалниците на Битола и Прилеп, и професори од Техничкиот…

Младите да се вклучат во сите сфери на живеење, цел на проектот Средиште на младински банки

Создавање младински банки, како средиште во кое младите ќе може да дојдат и да се информираат…

Фродем: Конгресот во Валандово не е легален израз на волјата на членството на ВМРО-ДПМНЕ

ДПМЕ и ВМРО се соочуваат со значајна одлука. Дали ќе одбере забрзано пропаѓање во интерес на…

Триста лица со хендикеп вработени преку проекти од оперативниот план

Триста лица со хендикеп годинава биле вработени преку проекти и преку активните мерки од оперативниот план…

Милошоски нема да учествува на Вонредниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово

Членот на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ  Антонијо Милошоески нема да оди на 16-тиот Конгрес на партијата што…

Кумуцакос: Нова демократија ќе се изјасни за името откако Владата ќе изгради заеднички став

Грчката Влада најпрво мора да се консолидира, да излезе со единствен став за можното решение за…

Божикна честитка на бискупот скопски Киро Стојанов

Бискупот скопски и апостолски егзарх во Македонија, Киро Стојанов, упати честитка по повод празникот Божик што…

Делегат бара судско одложување на Вонредниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ

Директорот на Агенцијата за пошти Влатко Атанасоски, како делегат на Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ и долгогодишен член…

Амди Бајрам ќе биде пратеник од Сојузот на Роми, а не дел од коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот од Сојузот на Роми, Амди Бајрам пред почетокот на продолжението на собраниската седница најави дека…

Формиран Совет за реформа на јавната администрација

Во Владата на РМ денеска се формираше Совет за реформа на јавната администрација, што ќе ја следи…