Македонците најчесто купуваат онлајн од Обединето Кралство, Унгарија и САД

Македонците најчесто купуваат онлајн од Обединето Кралство, Унгарија и САД. Од македонски веб продавници, пак, најмногу…

Ременски: Некои историски константи не може да бидат предмет на политичко договарање

Некои историски константи не можат да бидат предмет на политичко договарање, смета пратеничката Фросина Ременски прашана…

Заев: Подготвуваме трет сет економски мерки за заживување на економијата

Државата постои за граѓаните, да им помогне полесно да ги пребродат последиците од оваа криза и…

Ана Бјерде, нова потпретседателка на Свестската банка за Европа и Централна Азија

Ана Бјерде, Швеѓанка по националност, на 1 мај годинава стана новата потпретседатлка на Светска банка за…

Спасовски: Го продолжуваме делото на нашиот великан Гоце Делчев

Со својата мисла и дело Гоце Делчев е личност која сплотува и обединува, не само во…

Амер Капетановиќ: Ширењето лажни вести е речиси еднакво опасно како и ширењето на коронавирусот

Теориите на заговор се шират без никаква основа и без соодветно проверување на фактите и тие…

Ана Бјерде, нова потпретседателка на Свестската банка за Европа и Централна Азија

Ана Бјерде, Швеѓанка по националност, на 1 мај годинава стана новата потпретседатлка на Светска банка за…

Крушево ги чува историјата и убавините да ги раскаже во безбедно време

Крушево ги преживува најтешките моменти. Вонредната ситуација и пандемијата го запре крвотокот на градот. Има тројца…