„Баумер“ ќе извезува сензорска технологија од Бунарџик

Напредна сензорска технологија и други полуфабриканти од електрониката ќе се извезуваат од фабриката на швајцарски „Баумер“…

Мицковски на средба со претставници на Европската унија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски оствари средба со Ангелина Ајкхорст, директор за Западна Европа, Западен Балкан…

Граѓаните штедат во денари и парите ги чуваат во банки

Граѓаните претпочитаат да штедат во банкарски депозити како резултат на довербата во банкарскиот систем. Повеќе сакаат…

Димитров пред амбасадорите на САД во регионот на ЈИЕ: Продуцираме идинина, за доброто на нашата земја и за регионот

 Завршивме голема работа, направивме големи работи кои не се прават често во регионот, а тоа се…

За зимско одржување на улиците и патиштата Дебар ќе потроши 2,4 милиони денари

Општина Дебар за зимско одржување на улиците и локалните патишта годинава планира да потроши 2,4 милиони…

ВМРО-ДПМНЕ: Русковска е олицетворение на неправдата

Вилма Русковска е олицетворение на неправдата во Република Македонија. Симбол на политичкиот прогон на неистомислениците на…

Светски ден на штедењето, депозитите на населението 4,5 милијарди евра

Едукативни настани и кампањи за промоција на штедењето организираат денеска банките и институциите по повод Светскиот…

За побрза дигитализација неопходана соработка со приватниот сектор

Земјава е длабоко зачекорена во процесот на дигитализација и на него се работи многу, но се…

Почнува третиот Истражувачки филмски фестивал – Скопје

Филмови, дебати, работилници посветени на медиумите и новинарството во дигиталната ера ќе понуди третиот Истражувачки филмски…

Заев – Палмер: Северна Македонија и САД го делат оптимизмот за успешно заокружување на евроатлантските процеси

Потврда дека Северна Македонија и САД успешно го одржуваат и зајакнуваат воспоставеното стратешко партнерство во интерес…