ЦО на СДСМ со поддршка на Заев да носи одлуки за спорот со името

Централниот одбор на СДСМ му даде целосна поддршка на претседателот Заев да ги продолжи разговорите и…

Германски поглед на Елисејскиот договор

Евентуален договор за надминување на децениските спорови, како грчко-македонскиот за името, на пример,  се смета дека…

В недела ќе се одржи 34. „Мариовско-Мегленска културна средба“

Традиционалната манифестација „Мариовско-Мегленска културна средба“ ќе се одржи в недела на 3 јуни во манастирот „Свети…

„Остен“ ќе ги соопшти наградените автори на 50. Светска галерија на карикатури

„Остен“ вечер во Музеј на Град Скопје ќе ги соопшти наградените автори на 50. Светска галерија…

Грчка Влада: Договор се уште нема, но има одлука од Патријаршијата за црквата на северниот сосед

Нова демократија не треба да брза. До овој момент не постои никаков договор, велат од кабинетот…

Вселенската Патријаршија ќе го разгледа македонското барање за враќање во канонски рамки како Охридска архиепископија

Во рамки на надлежностите и прерогативите на Вселенскиот патријарх, ќе биде разгледано и ќе се преземе…

Тевдовски: Проектираме значително понизок јавен долг од претходната влада

Со новата фискална стратегија, проекциите за јавниот долг се значително помали во однос на последната фискална…

Нова демократија бара одговори од грчката Влада

Грчката опозициска партија Нова демократија бара одговори од грчката Влада за вчерашните ставови на премиерот Зоран…

Писмена реакција за ставот на Грчката Влада за МПЦ

Почитувани, Во врска со ставот на Грчката Влада дека Премиерот Зоран Заев и Светиот Синод на…

Македонија и Косово ќе потпишат 15 нови договори

Владите на Македонија и на Косово наскоро треба да одржат заедничка седница, на која се очекува…