Втора фаза од асфалтирањето на регионалниот пат Гевгелија – Негорци

Пролетните температури среде зима им овозможија идеални услови на градежните работници за продолжување на работите од…

Идентификувани приоритетните теми за развој на руралните средини во регионот Пијанец-Малеш

Започна серијата на тематски работилници во рамките на проектот „Национален рурален парламент како глас на руралното…

Прилепски „Комуналец“ интензивно ги чисти дивите депонии во градот

Прилепски „Комуналец“ е во интензивна акција на чистење на дивите депонии во градот, нагласи денеска в.д…

Јапонската амбасада додели грант за набавка на ново возило за смет на ЈП Комуналец-Крива Паланка

 Јавното претпријатие “Комуналец” од Крива Паланка потпиша договор за користење грант од амбасадата на Јапонија во…

Производителите на јаболка на средба со претставници од МЗШВ

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, денеска, во Скопје ќе имаат работен состанок со…

Амбасадорот Жбогар на средба со младите од Тетово во рамки на кампањата „ЕУ за ТЕБЕ”

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ што ја спроведува Делегацијата на ЕУ во земјава, оваа пролет ќе биде…

Брегалничкиот регион преку форуми ќе одлучува за регионален проект

Општините од Источниот планскиот регион преку регионални форуми ќе одлучуваат во кои проекти од регионален карактер…

Утврдена програма за дезинсекција на подрачјето на општина Битола

Советот на општина Битола ја утврди и усвои програмата за дезинсекција на подрачјето на општина Битола…

МОН: Општина Гостивар незаконски разрешува и назначува директори на училишта

Министерството за образование и наука соопшти дека е должно да преземе законски мерки за привремено одземање…

Почнаа градежни активности на штипската обиколница

Интензивно се гради втората фаза од обиколницата на булеварот „Гоце Делчев“ во Штип, што ќе овозможи…