Дел од сликата на ПМЦ „Свети Климент Охридски“ во Берлин

85 ГОДИНИ ОД ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЈКО ЈАКОВЛЕСКИ, АЛИАС ГОЦЕ МАКЕДОНСКИ (18) Македонските православни цркви и…

Прво поклонение во вечниот град Рим – Дел 2

По повод 1100-годишниот јубилеј за свети Кирил Солунски, Македонската академија на науките и уметностите и Универзитетот…

Македонски православни цркви во Германија

Меѓу двете светски војни од властите во Австралија, Канада, САД, европските држави и во други земји…

Електронски адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЗА ЕВРОПА EVROPSKA EPARHIJА Надлежен Архиереј, Негово Високопреосвештенство Митрополит Европски Пимен Nadlezen Arhierej,…

Северно – Европско архиерејско намесништво

МПЦОА Св. Кирил и Методиј, Гетеборг Atmosfarsgatan 2, 21 415 GOTEBORGT, Sverige www.mpc-goteborg.se Претседател: Милан Стојлевски…

Јужно – Архиерејско намесништво

МПЦО Св. Архангел Михаил – Неиве, Италија Via Rocca 12052, 8 Neive (CN), Italia Претседател/Парохиски свептеник:…

Средно – Европско намесништво

  МПЦО-Минхен SV. TROICA, Munchen, Forgenseestrasse 81539,64 Munchen Архиерејски намесник и парохиски свептеник во МПЦО Св.…

Западно – Европско намесништво

ЕВРОПСКА ЕПАРХИЈА Надлежен Архиреј, Неговото Високопресвештенство Митрополит Европски Пимен Партизански Одреди бр. 12, 1000 Скопје, Р.Македонија…