„Илинден“ од Тирана: Македонците во Албанија никогаш не биле Бугари

Македонско друштво „Илинден” со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, преку соопштение изрази жалење…

Писмена честитка по повод 1000 години постоење на Охридската Архиепископија

Почитувани, Од мое лично име и од името на Македонска Алијанса сакам да упатам честитка до…

БРЕГАЛНИЧКА ЕПАРХИЈА

БРЕГАЛНИЧКА ЕПАРХИЈА Предводена од Митрополитот Брегалнички г. Иларион. Адреса: Ул: Тошо Арсов бр. 3 Поштенски Фах…

СТРУМИЧКА ЕПАРХИЈА

СТРУМИЧКА ЕПАРХИЈА Предводена од Митрополитот г. Наум Струмички. http://www.mpc.org.mk/mpc/se.asp Тел: 034/326-552 Цркви во Струмичката епархија >>>

ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКА ЕПАРХИЈА

ПРЕСПАНСКО – ПЕЛАГОНИСКА ЕПАРХИЈА Предводена од митрополитот г. Петар. Влатко Миленкоски 55 7000 Битола поштенски фах…

ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА

ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА Предводена од Митрополитот г.Тимотеј. http://www.dke.org.mk/ Тел: 046/ 266 805 Факс: 046/ 263 346 Цркви…

КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКА ЕПАРХИЈА

КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКА ЕПАРХИЈА Предводена од митрополитот г.Јосиф Кумановско-Осоговски. Контакт: Митрополитски соборен храм Св.Никола Димитар Влахов бр.40 Куманово,…

ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКА ЕПАРХИЈА

ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКА ЕПАРХИЈА Предводена од митрополит г. Јосиф Полошки Контакт: Гоце Делчев ББ, Тетово Република Македонија Phone:…

СКОПСКА ЕПАРХИЈА

Судот во Тирана бара да се поведе административна постапка против министерот Бушати за навреда на Македонците

Административниот суд во Тирана пресуди во корист на Македонците во Албанија, поништувајќи ја одлуката на Комесарот…