Јовески бара партиите да не се мешаат во јавно-обвинителската работа

Државениот јавен обвинител Љубомир Јовески денеска соопшти дека за трагичниот настан, во кој животот го загуби…

И во Атина на 4 февруари ќе има протест за името Македонија

По масовниот протест во Солун во неделата, грчките организации и здруженија, најавуваат нов собир, но овој…

Веселин Иванов: Оптимист сум дека Скопје и Атина може да најдат решение

Прашањето за името е меѓу Скопје и Атина, Бугарија не може да има улога на медијатор,…

УСАИД со поддршка за почитување на човековите права во Македонија

УСАИД, организацијата што одбележува 25 години од работењето во Македонија, уште од самиот почеток во 1993…

Се подготвуваат измени на Законот за кредитно биро

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот…

Приоритетите на бугарското претседавање со ЕУ пред македонската Влада

Амбасадорот на Бугарија во Македонија Иван Великов Петков, денеска на седница на македонската Влада, ќе ја…

Слатинско езеро исчезна од хидрографската мапа на Македонија

Слатинското езеро веќе пет години не постои на хидрографската карта на Македонија. Моменталната состојба на терен,…

ЗНМ: Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови

Новинарите во Македонија работат во небезбедни услови, тепани, киднапирани и навредувани, а институциите не успеваат да…

Шекеринска: Транспарентноста не е лесна, но на долг рок позитивно се враќа

Прашањето за транспарентност на Министерството за одбрана е поврзано со прашањето на интегритетот, а борбата против корупцијата…

Владата ги анализира предлозите на Нимиц

Владата на Република Македонија работи на анализа и консулатации за предлозите на медијаторот Метју Нимиц за решение…