Изложба за Кирил и Методиј во Музејот на македонската борба

Во Музејот на македонската борба вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Светите браќа Кирил и Методиј – сесловенски просветители“.

Музејот на македонската борба ја организира изложбата со Здружението за македонско-чешко друштво Карел IV, а содржи филателистички материјал од збирката на д-р Бранислав Светозаревиќ.

Во рамки на изложбата ќе биде прикажан документарен филм за моравската мисија на светите  Кирил и Методиј

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *