Македонска воена делегација во посета на Хрвастка

Воена делегација на АРМ предводена од началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски, од денеска ќе престојува во тридневна официјална посета на вооружените сили на Република Хрватска.

Генерал Величковски ќе има средба со својот домаќин, началникот на генералштабот на вооружените сили на Република Хрватска, генерал Мирко Шундов.

За време на престојот во Република Хрватска, македонската воена делегација покрај генералштабот и Министерството за одбрана ќе ги обиколат командата за специјалните сили на ВС на Хрватска и военото училиште „Фрањо Туѓман“ каде ќе ги посетат припадниците од АРМ кои се наоѓаат на школување во оваа воена образовна установа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *