Вангеловски: Денеска ќе биде објавена одлуката за притворите (ПВТ)

Претседателот на Врховниот суд на РМ Јово Вангеловски денеска за МИА изјави дека очекува во текот на денов да биде објавена одлуката по жалбите за притворите на пратениците и другите осомничени за настаните во Собранието од 27 април минатата година.

– Одлуката ќе биде објавена веднаш штом се донесе, потврди Вангеловски. Прашан кога ќе се случи тоа, рече оти се надева да биде денеска.

Претседателот на Врховниот суд претпладнево учествува на настан во Академијата за судии и јавни обвинители на тема „Независно судство, јакнење на капацитетите за отпор кон влијанието“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *