Честитка од Мицкоски до Србите во земјава по повод празникот Свети Сава

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во лично и од име на партијата им го честита празникот Свети Сава на припадниците на српската заедница во Република Македонија која, како што вели, е  земја пример во која секој нејзин граѓанин може да ги негува своите јазични и културни традиции, притоа респектирајќи ги културните и идентитетските особености на другите.

-Тие вредности се длабоко вкоренети во оваа земја. Различностите во Македонија се богатство и како такви се вклопени во дел од нашиот мозаик. Одбележувањето на ваквите празници градат мостови помеѓу народите, затоа што се базираат на заемна почит и разбирање, вековни вредности градени тука во Македонија. Почитта кон еден народ и неговата култура е мост преку кој луѓето меѓу себе се зближуваат, ги развиваат своите врски и на тој начин градат подобра иднина. Треба да разбереме  дека и внатре во Македонија, но и кон надвор, мораме да си подаваме рака за соработка со заемно уважување и со добра волја, пишува Мицкоски во честитката.

Додава дека пријателствата меѓу луѓето се резултат на нивната доверба и дека заедничка цел е, како што вели, „да изградиме држава со подобра иднина за генерациите кои следат“.
-Да изградиме татковина во која сите заедно ќе се бориме против криминалот и корупцијата кои ги подриваат темелите на системот.  Да изградиме заеднички дом во кој најдобрите ќе ја имаат својата шанса да покажат што знаат и што може да придонесат за напредок на сите. Да изградиме Македонија која сплотено ќе умее да се спротивстави на предизвиците кои доаѓаат како од внатре, така и од надвор.
Нека е честит празникот Свети Сава!, пишува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ во честитката.

 

8 thoughts on “Честитка од Мицкоски до Србите во земјава по повод празникот Свети Сава

  1. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
    seeing very good gains. If you know of any please share.
    Thanks! You can read similar article here: Sklep internetowy

  2. Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying
    to get my website to rank for some targeted
    keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Many thanks! You can read similar article here: Backlink Building

  3. Wow, awesome weblog format! How lengthy have you ever been blogging
    for? you make running a blog glance easy. The full glance of your web site is fantastic, as neatly as the content material!
    You can see similar here e-commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *