Парламентарната група на ДУИ се сретна со семејството на Алмир Алиу

Во согласност со родителот и адвокатот, Пратениците на ДУИ иницираа формирање на Работна Парламентарна Група, каде ќе биде разгледан целиот случај со малиот Алмир.

Адвокатот на семејството Алиу, Алиспаиќ, рече дека очекува во овој процес ќе бидат избелени сите процедурални прекршувања и сите неправди направени од страна на Обвинителството.

Иницијативата за формирање на Работна Парламентарна Група беше предадена и архивирана уште денес, со иста форма како работната група за случајот Сопот, додека бараме поддршка од сите партии, така што овој процес да не презема политичка, партиска или етничка насока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *