Институтот за фолклор „Марко Цепенков одбележува 70-годишен јубилеј

Институтот за фолклор „Марко Цепенков“-Скопје, придружна членка на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, прославува 70 години од своето постоење.

-Како резултат на долгогодишното постоење и работа на Институтот, во 2020 година  се објави монографијата „70 години 1950 – 2020“ во издание на Институтот за фолклор „Марко Цепенков“ во редакција на д-р Зоранчо Малинов и д-р Катерина Петровска-Кузманова, стои во соопштението испратено до јавноста.

Како што информираат од Институтот, свечената промоција по повод јубилејот нема да се одржи поради актуелната ситуација со Ковид пандемијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *