Мицкоски на Молитвен појадок во Вашингтон

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес (08 февруари 2018та година) заедно со членот на Извршниот Комитет, Влатко Ѓорчев присуствуваше на 66-тиот молитвен  појадок кој во Вашингтон беше организиран од претседателот на САД, Доналд Трамп.

Настанот беше искористен за разговори со повеќе претставници на Белата Куќа, сенатори и конгресмени, како и влијателни политичари од целиот Свет со цел јакнење на стратешкото партнерство со САД и потврдување на заедничкото пријателство како и лобирање за интересите на Македонија и афирмирање на целта за членство во НАТО.

Истовремено, можноста за разговори беше искористена за воспоставување на контакти на ВМРО-ДПМНЕ, објаснување на позициите по клучните прашања и пренесување на загриженоста за повеќе актуелни политички и економски состојби во Република Македонија пред се поврзани со недостатокот на дијалог власт -опозиција за повеќе клучни прашања, политички мотивираните притисоци и економската стагнација која се одразува на стандардот на граѓаните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *