Не работат библиотеката и ученичкиот дом во Куманово согласно препораките на Владата

Од денеска не работи кумановската библиотека „Тане Георгиевски“ и ученичкиот дом „Професор Мијалковиќ“, согласно  дополнителните заклучоци, мерки и препораки од 16-тата седница на Владата на Република Северна Македонија за преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус).

Меѓу препораките е да се прекине со работата на библиотеките, студентските и ученичките домови на територијата на Република Северна Македонија, во наредните 14 дена, а вработените лица во овие институции да бидат ослободени од работа во овој период.
-Ја почитуваме одлуката на надлежните и од денеска не работиме, изјави директороката Христина Алексовска.
И директорката на кумановскиот интернат Љубица Павлоски, изјави дека не работат, учениците се испратени дома согласно препораките на Владата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *