Штип се подготвува за „Макфест“

Штип се подготвува за 34-то издание на Фестивалот на музика „Макфест 2019“. Кирил Панајотов вработен во Општина Штип за МИА вели дека во текот на утрешниот ден ќе се знае и дали познати музички имиња од поранешните Ју простори ќе настапат и ќе ги изведуваат композициите на македонски јазик.

Тој најави дека традиционално на 27 септември 2019  ќе се оддржи првата прес конференција за фестивалот на музика „Макфест 2019“.

Прес конференцијата ќе се оддржи во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, со почеток во 11:00 часот и на неа, традиционално ќе бидат соопштени учесниците на 34 издание на фестивалот, а ќе се изврши и жребување за редоследот на изведувачите на првата и втората фестивалска вечер , вели Панајотов.

„Макфес 2019“ ќе се оддржи на 10, 11 и 12 октомври, ќе се слушнат 30 компизиции  на сцената на Националната установа Центар за култура  „Ацо Шопов“ во Штип. Организатор на фестивалот е Општина Штип, со поддршка на Министерството за култура на Република Северна Македонија и оваа  годинава, за преносот е задолжена МРТВ.

 

One thought on “Штип се подготвува за „Макфест“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *