Анѓушев на средба со претставници на компании – членки на Стопанската комора

Вицепремиерот задолжен за економски прашања и координација со економските ресори Кочо Анѓушев, денеска во Стопанската комора на Македонија ќе одржи средба со претставници на компании – членки на комората.

Анѓушев, како што соопшти неговиот Кабинет,  пред претставниците на компаниите ќе ги презентира новите мерки за поддршка на стопанството за раст на платите, како и придобивките од Законот за финансиска поддршка на инвестициите за компаниите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *