Пендаровски ќе ги прими акредитивите од новоименуваниот кинески амбасадор

Претседателот Стево Пендаровски денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина во Република Северна Македонија.

Новоименуван амбасадор на НР Кина е Џанг Ѕуо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *