ДОМ: Честит Илинден-наш постојан светилник

ДОМ на сите македонски граѓани им го честита 2 Август-Илинден, денот кој трајно ни го определува и осветлува патот на нашето опстојување.

Илинден е наш постојан светилник и сега во современите времиња кога цврсто чекориме на патот кон нашата интеграција во ЕУ и членство во НАТО.

Да се обединиме сите во остварувањето на идеалите на нашите претци и на сегашните генерации за прогрес на македонската држава и просперитет на сите нејзини граѓани.

Честит Илинден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *