Снежана Калеска-Ванчева: ВМРО-ДПМНЕ продолжува со деструктивно однесување

11 години за време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ нашата држава беше заробена во изолација, неизвесност, скарана со соседите, далеку од ЕУ и НАТО.

11 години ВМРО-ДПМНЕ со антидржавните политики правеше поделби меѓу граѓаните, по национална, верска и партиска основа.

Човековите права секојдневно се погазуваа, а државата беше на дното по медиумските и новинарски слободи.

ВМРО-ДПМНЕ ниту еднаш не повика на заедништво, на обединување во реализацијата на државните и национални интереси.

Таквото деструктивно однесување на ВМРО-ДПМНЕ продолжува и денес.

И ден денес почесниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ и осуден бегалец Никола Груевски од Будимпешта се уште повикува на пресметки и на пресретнување во  темни улички.

Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не само што не се оградуваат од криминалите на Груевски, туку работат по негови директиви. Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се посветени единствено на деструкција, лажни вести и очајнички обиди да се закочи напредокот.

Се уште ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски не се оградија од криминалите направени за нивното 11 годишно владеење.

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се уште седат во белиот дворец кој е симбол на криминал, корупција и расипништво.

ВМРО-ДПМНЕ беше и останува симбол на деструкција, на неодговорно и антидржавно однесување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *