Крводарителни акции на две места во Тетовско неделава

Општинската организација Тетово при Црвениот крст неделава организира две крводарителни акции во Тетовско. Акции се организираат во соработка со Институт за трансфузиона медицина на Република Северна Македонија – Центар за трансфузиона медицина Тетово.

– Во просториите на Општина Желино на ден 16 јули 2019 година, вторник, ќе се организира вонредна граѓанска акција на крводарување со почеток од 10:00 до 14:00 часот. Во просториите на Служба за Трансфузиона Медицина во Тетово на ден 17 јули 2019 година, среда, ќе се организира вонредна граѓанска акција на крводарување со почеток од 08:00 до 18:00 часот, соопшти општинската организација на Црвениот крст Тетово .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *