УМЕТНИЧКА РАБОТИЛНИЦА СО ДЕЦАТА ОД ДИЈАСПОРАТА

Во културно спортското друштво „Македонија“ во Малме, Шведска членките од женскиот актив направија уметничка работилница со децата од дијаспората, изработувајќи различни новогодишни фигури од хартија и други материјали, коишто ги претставија изложбено во просториите на друштвото.
Беше организирана и посета на Дедо Мраз кој ги пофали вредните раце на дечињата и им подели подароци- донирани од членките на активот.Оваа прекрасна предновогодишна дружба им овозможи подобро да се запознаат и да продолжат да се дружат во Новата годна, рече Лилјана Стоилковска Андоновска.
Во рамките на предновогодишните активности, направени се и интернационални средби со гости на клубот од различни етникуми, пришто друштвото „Македонија“ се претставува со свои кулинарски рецепти кои традиционално потекнуваат од нашето поднебје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *