ВМРО-ДПМНЕ: Политиката да ги тргне рацете од правосудниот систем

СДСМ две години ја пустоши државата. Економија која тоне, сиромашни граѓани кои едвај чекаат да се иселат од државата и нефункционална правна држава е сликата за Република Македонија по две години власт на СДСМ.

Власта на СДСМ ќе биде одбележана по бруталните политички монтирани случаи, спроведени преку Русковска обвинителството и Кацарска судството, кои наместо по правото, гонеа и судеа според наредбите на Заев.

Современата инквизиција која ја спроведе Заев е срам за државата. Овој прогон стави во затвор и изложи на шиканирање невини луѓе, кои без никакви докази се оставени да скапуваат по затворите.

Република Македонија не смее повеќе да толерира компромиси со правдата, правда мора да има. Законот мора да се почитува. Политиката мора да ги тргне рацете од правосудниот систем.

Нефункционалното правосудство предизвикува и негатива врз економијата, која две години тоне 500.000 граѓани живеат на прагот на сиромаштија и едвај врзуваат крај со крај.

Работа се добива само доколку имаш роднинска врска со функционер на власт, а бизнис или тендер земаат само фирмите на Заеви и Анѓушев.

СДСМ ја оттуѓи државата од граѓаните и предизвика големи штети, како врз државата, така и врз граѓаните и нивните животи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *