ВМРО-ДПМНЕ: Власта преку насилство сака да ги замолчи неистомислениците

Власта е во паника и преку насилство и заплашување се обидува да ги замолчи неистомислниците и слободомислечките граѓани.

Неколкучасовното малтретирање на членови на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од Аеродром во полициска станица е доказ дека деспот Заев е исплашен од младите и промените кои тие ќе ги донесат.

Младите одамна му го свртеа грбот на Заев затоа што ги излажа и повеќе од две години не прави ништо за подобрување на животниот стандард.

Младите не сакаат да живеат во криминална држава и го креваат својот глас против деспотот Заев.

Ниту едно заплашување или злоупотреба на државните институции со цел замолчување на младите нема да помине.

Младите се самосвесни и ќе бидат предводници на промените на оваа ненародна власт.

Деспотот Заев знае дека паѓа и затоа прави чекори во паника.

И Заев и сите кои ја злоупотребуваат власта за да шиканираат друг, треба да знаат дека ќе дојде ден кога ќе одговараат за своите незаконски дејствија.

ВМРО-ДПМНЕ ќе овозможи враќање на демократијата и правната држава, за сите да бидат еднакви пред законот и институциите. ВМРО-ДПМНЕ ќе овозможи услови во кои правосудните институции непристрасно ќе одлучуваат и ќе ги процесуираат сите криминали на власт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *