Амди Бајрам ќе биде пратеник од Сојузот на Роми, а не дел од коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот од Сојузот на Роми, Амди Бајрам пред почетокот на продолжението на собраниската седница најави дека од денеска во Собранието ќе делува како пратеник на оваа партија, а не како дел од коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ.

– До денеска бев пратеник од Сојузот на Ромите во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, а од денеска ќе делувам како пратеник од Сојузот на Роми, истакна пратеникот Бајрам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *