ОБСЕ со прв извештај за активностите и предметите на СЈО

Мисијата на ОБСЕ во Скопје денеска ќе го презентира првиот преоден извештај за активностите и предметите во надлежност на Специјалното јавно обвинителство.

На презентацијата најавено е присуство на в.д. шефот на мисијата на ОБСЕ во Скопје, Џефри Голдстин и на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

Најавено е обраќање и на поранешната судијка во Европскиот суд за човековите права Мирјана Лазарова – Трајковска, која ќе говори за СЈО низ призмата на практиката во европските судови и меѓународните стандарди за правично судење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *