Даниелсон ќе ја отвори серијата дијалози „Замислете ја иднината заедно!“

Директорот на Директоратот за проширување и соседска политика при Европската комисија Кристијан Даниелсон денеска во Скопје формално ќе ја отвори серијата дијалози со граѓаните „Замислете ја иднината заедно!“, што ја организира Делегацијата на ЕК во Македонија.

Европската делегација во Македонија, почнувајќи од денеска, во наредните неколку дена ќе организира серија дебати и панели во повеќе градови ширум земјата, на кои граѓаните ќе можат директно да му поставуваат прашања на евроамбасадорот Самуел Жбогар и да се интересираат за разни теми (животна средина, земјоделство, прекугранична соработка, локален развој…), релевантни за избраната општина.

Делегацијата на ЕУ во земјава, исто така ќе организира работилници за финансиската помош на ЕУ во повеќе градови, каде граѓаните ќе можат да добијат информации за фондови, проекти, и да се советуваат како успешно да аплицираат за проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *