СДСМ: Грабежот е мантра на ВМРО-ДПМНЕ, украдените пари ќе ги враќаат назад во Буџетот

Измислените скандали и лажните наводи на ВМРО-ДПМНЕ нема да го сокријат фактот дека токму оваа партија 11 години ги крадеше граѓаните заради енормно богатење на фамилијата, преку коруптивни зделки, наместени тендери и договорени провизии.

Грабежот е политичка мантра на ВМРО-ДПМНЕ, но тоа заврши со промената на власта.

ВМРО-ДПМНЕ знаат дека најголемите криминалци се дел од фамилијата којашто изнесе милијарди евра надвор од државата, додека граѓаните тонеа во сиромаштија, но исто така треба да знаат дека парите стекнати на незаконски начин ќе бидат вратени назад во Буџетот, назад кај граѓаните.

Македонија расчистува со криминалот на ВМРО-ДПМНЕ и чекори напред. Од заробена, сиромашна и изолирана држава, денес Македонија е слободна и напредна држава, пријател на демократскиот свет.

Му се допаѓало тоа или не на ВМРО-ДПМНЕ, успесите на Македонија се препознаени и денес државата одлучно чекори кон влез во НАТО и почеток на преговори со ЕУ. Граѓаните ги поразија погубните политики на ВМРО-ДПМНЕ, ќе го поразат и неговото деструктивно однесување, граѓаните велат ДА за македонската иднина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *