Промоција на прирачник за иселеници и сликовница за изучување на мајчин јазик

Прирачник за иселеници, сликовница за изучување на мајчин јазик и Веб-страница ќе промовира денеска директорот на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, Никола Шалваринов,   како нови проекти на оваа институција.

Промоцијата ќе биде во просториите на Македонската опера и балет, а треба да се обратат министерот без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми, директорот на Агенцијата за иселеништво Никола Шалваринов и проф. д-р Верица Јанеска од Економскиот институт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *