Австралиско – Новозеландска Епархија

85 Vicroria Street, West Seddon, VIC 3011
P.O. Box 181, West Seddon, VIC 3011
тел. (03) 9687 2176; моб. 0405 154 225
e-mail: mpceanz.mocdanz@gmail.com
http://www.mocdanz.org.au/mk_MK/contact/
facebook

Американско – Канадска Епархија

Предводена од Високопреосветениот митрополитг. Методиј

Европска Eпархија

Swerige, Mitropolit Pimen
Mantmannagatan 8, 44214 Malmo, Sverige
e-mail: mpc_evropa@yahoo.co.uk 

Надлежен Архиреј, Неговото Високопресвештенство
Митрополит Европски Пимен
e-mail: pimen@mpc.mk
Партизански Одреди бр. 12, 1000 Скопје, Р.Македонија
тел/факс: 3897023111225+
моб: 38970230018+
http://www.mpee.mk/
facebook

 

БРЕГАЛНИЧКА ЕПАРХИЈА
Предводена од Митрополитот Брегалнички г. Иларион.
Адреса:
Ул: Тошо Арсов бр. 3
Поштенски Фах бр. 97 , 2000 Штип, Македонија
Телефон: 00389(0)32/397 – 172
Факс: 00398(0)32/387 – 172
http://bregalnickaeparhija.org.mk/

ПАРОХИИ>>>

КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКА ЕПАРХИЈА
Предводена од митрополитот г.Јосиф Кумановско-Осоговски.

Контакт:
Митрополитски соборен храм Св.Никола
Димитар Влахов бр.40
Куманово, Р. Македонија
Тел/факс: 031/492 999
е-маил: kontakt@koe.mk
http://koe.mk/
Цркви во Кумановско-осоговска епархија>>>

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКА ЕПАРХИЈА
Предводена од митрополит г. Јосиф Полошки
Контакт:
Гоце Делчев ББ, Тетово
Република Македонија
Phone: 044-353-003
kontakt@tge.mk
http://tge.mk/

Тетовско-гостиварска епархија – цркви и манастири>>>

СКОПСКА ЕПАРХИЈА
Предводена е од Архиепископот Охридски и Македонски г.г.Стефан.
Контакт:
Адреса: Бул. Партизански одреди бр. 12
1000 Скопје, Македонија
тел. +389 32 30 780
е-мејл: skopskaeparhija@gmail.com
http://www.spe.org.mk/

 

Скопска епархија, Цркви и Манастири >>>

Соборен архиепископски храм
Скопска епархија

Повардарска епархија
Предводена од Високопреосветениот митрополит г. Агатангел
http://www.povardarska-eparhija.org.mk/pe/
Тел: 043/221 231

Цркви во Повардарската епархија