Параклисот „Света Богодица и Спасистелот Исус Христос“ во Зубовце

85 ГОДИНИ ОД ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЈКО ЈАКОВЛЕСКИ, АЛИАС ГОЦЕ МАКЕДОНСКИ Параклисот „Света Богодица и Спасистелот…

85 ГОДИНИ ОД ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЈКО ЈАКОВЛЕСКИ, АЛИАС ГОЦЕ МАКЕДОНСКИ

Во ово продолжение ќе го поместиме говорот на Гојко Јаковлески, алиас Гојко Делчев-Рафкин – Гоце Македонски…

85 години од животот и делото на Гојко Јаковлевски

На Гојко Јаковлески не му било лесно да ја донесе  одлуката да остане во Германија, зошто…