ЃОРЃИ ЈАНОВСКИ – СТОЛБОТ НА СЕМЕЈСТВОТО ЈАНОВЦИ

По завршувањето на Првата светска војна, братучедите од третото колено, Ѓорѓи (1907) и Ристо (1911) Јановски, биле испратени на…